снимка Добруджанска трибуна, архив Районната прокуратура в Добрич поиска да бъде

...
снимка Добруджанска трибуна, архив Районната прокуратура в Добрич поиска да бъде
Коментари Харесай

Прокуратурата иска отстраняването от длъжност на шефа на ВиК - Добрич заради скандална тръба

снимка " Добруджанска естрада ", архив 

Районната прокуратура в Добрич изиска да бъде отхвърлен от служба изпълнителният шеф на " ВиК " в регионалния град - Тодор Гикински, оповестиха за формираното дело от пресцентъра на Районния съд.

Искането е по отношение на водено досъдебно произвеждане, по което Гикински е притеглен като обвинен по тази причина, че на 10 февруари 2019 година в добричкото село Батово е построил оборудване за потребление на повърхностни води в нарушаване на Закона за водите. Става въпрос за тръба, заустена в река Батовска, придвижва речната вода до помпена станция Батово и действително тече през чешмите на селата от Батово до Добрич, както и в целия добрички квартал " Добротица ". Скандалната информация бе оповестена от публицисти от вестник „ Добруджанска естрада ". Изпълнителният шеф е направил действието посредством посредственото извършителство на други лица, съгласно прокуратурата.

Според законовите разпореждания съдът може да в профил обвинен от служба, когато той е притеглен за съзнателно закононарушение от общ темперамент, осъществено по отношение на работата му, разясняват от съда. Трябва да има и задоволително учредения да се счита, че служебното му състояние ще сътвори спънки за обективното изясняване на събитията по делото. Очаква се съдът през днешния ден да излезе със правосъден акт.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР